5 Nisan 2021 Pazartesi

DENİZ YAPICI -YAHYA ÇAVUŞ GÖRME ENGELLİLER ORTAOKULU

 

ORTAK HİKAYE YAZMA ÇALIŞMALARIMIZ




SEMİH, YAĞMUR, DOĞUKAN, MELEK VE ESLEM'İN PROJE GÖREVİ ORTAK HİKAYESİ

İstasyon tekniği ile öğrencilerimiz hem hikayeyi yazdı hem de canva programında destekli olarak resimleri tarif etti.


Hikayemiz

Keşke onların o anlarını görebilseydim derken birden kendimizi halıda bulduk. Keloğlan seslendi: "Herkes sıkı tutunsun." Nereye diye soramadan birden bembeyaz bulutların arasında bir kaç saniye içinde dümdüz ovalık bir yere indik. Üzerinde değişik yazıların olduğu bir kaç dikili taş vardı. "Burası da neresi?" dedim herkesin duyacağı bir sesle.

Nasreddin Hoca halıdan inerek yanına çağırdı. "Gelin çocuklar çekinmeyin, atalarınıza bakın. Burada bir tarih yazılı" dedi. 

Meğerse Moğolistan'a gelmişiz. Orhun Kitabelerinin yanında duruyormuşuz da haberimiz yokmuş. Ben atalarımızı merak edince Hoca Nasreddin de bize mangalayı anlatmak için getirmiş buraya. Ne iyi etmiş. Nasreddin Hoca anlatmaya devam ediyordu.



                                       



-"Çocuklar oyunun 4000 yıllık bir taşı Kazakistan’da Dastarbaşı’nda bulunmuştur. Tarihi araştırmalar Mangala Oyunu’nun Sakalar, Hunlar ve Göktürkler döneminde oynandığını göstermektedir. Muhteşem bir strateji oyunudur. 4 temel kuraldan oluşuyor. Oyun, kurayla başlıyor. Süre sınırlaması olmayan oyun, iki kişi ile oynanıyor. Mangala setinde 48 taş bulunuyor. Hazinesine en çok taşı biriktiren rakibine üstünlük sağlıyor. Beş set üzerinden oynanan oyunu, en fazla seti alan kazanıyor." dedi.

Bu benim en sevdiğim hem babamla hem de okuldaki arkadaşlarımla en çok oynadığım oyundu. Hatta geçenlerde "Geçmişten Günümüze Oyun ve Sanat" adlı bir projede öğretmenimiz çevrimiçi olarak arkadaşlarımızla da oynatmıştı.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

                                                                                                             Sertifikalarımız               ...